![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam na mojej stronie udostępnioną subskrypcję. Przychodzi do mnie mail, w którym pojawia się link, bo którego kliknięciu mogę wysłać użytkownikowi potwierdzenie subskrypcji. Problem tylko jest z tym, że nie wiem jak w tym linku wstawić znaki nowej linii i ewentualnie wybrać konto, z którego mail będzie wysłany (to drugie nie wiem czy w ogóle możliwe). Link ma oczywiście postać "mailto:jakis_mail?subject=Jakistemat&body=jakas_tresc_w_ktorej_chcialbym_wstawiac_nowe_liniie" Mam nadzieję, że ktoś w Was zna rozwiązanie problemu. Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A \r\n nie działa?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie działa, bo to nie jest php
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nowa linia to ASCII 10-->0A hex (lub 13 -- 0C hex, nie pamietam jedno z nich to \n a drugi to \r)
sprobuj tak: mailto:asdasd%0Alub%0Cssdas -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki (dopiero teraz znalazłem czas, żeby to sprawdzić). Rozwiązanie %0A działa bezproblemowo.
Jeszcze raz dzięki ![]() PS. Zapytałbym się jeszcze, czy da się wybrać konto mailowe, z którego się wysyła odpowiedź, ale tego się już chyba za pomocą mailto zrobić nie da :/ Ten post edytował pitbull82 25.03.2005, 10:02:58 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:44 |