![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym aby na mojej stronie po wyborze jakiegoś elementu z listy pojawiał się obrazek obok automatycznie w ciągu 1sec. np. mam liste a,b,c,d oraz obrazki 1,2,3,4... po wyborze "a" pojawia się obrazek nr 1 itd. Wiem jak to zrobić poprzez przesłanie formularza ale nie mam pojęcia jak to zrobić aby automatycznie się zmieniało podczas wyboru bez przechodzenia do następnej strony... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O JavaScript nie wiem nic a tym bardziej JQuery. Swoją stronkę chciałem oprzeć na html,css,php - bo nie będzie zbyt skomplikowana - tak myślę
![]() Powyższy kod fajnie działa ale nie wiem jak go zmienić aby wyświetlał odpowiednie obrazki - 5 do wyboru :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprosciej, dodac event onclick na kazdy linku z tej listy, nastepnie napisz funkcje w javascript ktora bedzie wyswietlala ten obrazek, przykladowo.
Nie wiem czy bedzie dzialac pisalem z palca, ale generalnie masz idee jak to napisac. Pzdr, M PS. jQuery to framework do js duzo pomaga, ale bez podstaw zapomnij o uzywaniu. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 19:07 |