![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mam laptopa z jednym wyjściem HDMI. Czy jest jakaś możliwosć aby podpiąć do niego dwa monitory? Istnieją jakieś splittery, które symulowałyby ekran o wielkości dwóch podłączonych do niego monitorów? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukaj monitora z mhl np Dell.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co ma MHL do teogo?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt, skrót mi się pomylił
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 7 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kup se adapter USB -> HDMI/VGA/DVI/ czy co tam masz, to jest karta graficzna USB (DisplayLink).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 14 Dołączył: 23.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz także czy producent nie stworzył stacji dokującej dla Twojego laptopa z tymi gniazdami.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kupno stacji dokującej za połowę wartości laptopa a splitter za 100zł
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzięki za odpowiedzi. Kupię ten adapter adapter https://www.komputronik.pl/product/203974/u...b-3-0-hdmi.html lub coś podobnego.
Tylko mam obawy, czy nie będzie problemów z podłączeniem tego na Ubuntu. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w tej materii? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 7 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dedykowana stacja dokujaca NIE na usb to dla mnie must have i deal breaker. Dlatego jak laptop to tylko ThinkPad, Dell lub w ostateczności HP. Nowe stacje są drogie ale nie zmieniają się z roku na rok i np: do najnowszych ThinkPadów można coś znaleść już w okolicach 300pln a starsze stacje dostanies za 50pln jak nie mniej. Dell podobnie.
Używałem dokładnie takiego adaptera. Z Ubuntu uwazaj, jest oficjalny driver od displaylink ktory wspiera urzadzenia na usb 3.0 - http://www.displaylink.com/downloads/ubuntu i działał mi dobrze ale tylko w laptopie z kartą intela. Jak masz dwie karty w laptopie - Intel + Radeon / NVidia to może być problem, nie wiem czy coś się w tej kwestii zmieniło aktualnie. Pod Windowsem - zakładając, że massz usb 3.0 (displaylink wymaga odpowiednich sterowników i na usb 2.0 nie zadziała) - to wpinasz i działa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki @cepa
Niestety mój laptop ma Intel HD Graphics 520 + NVIDIA GeForce 930M :/ Stacja dokująca na usb 3 raczej odpada, bo 1. Sa drogie 2. I tak nie potrzebuję innych złączy, tylko HDMI Zastanowię się nad tym adapterem lub większym monitorem. Ewentualnie poszukam jeszcze jakiegoś innego adaptera wspieranego w Linuxie. Możesz coś polecić? Bo na Windowsa nie przejdę ;p -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 20:02 |