![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam moja strona www na serwerze 24tm.pl używa PHP jak i zarówno sesji i własnie jest problem bo w ciasteczkach dodaje sie ciasteczko PHPSESSID i przez to ciasteczko po zalogowaniu się wywala mi:
Strona spowodowała zbyt wiele przekierowań. Usuń pliki cookie. ERR_TOO_MANY_REDIRECTS Problem się naprawia po usunięciu tego ciasteczka ale po zalogowaniu spowrotem sytuacja się powtarza. Więc co zrobić aby takiego problemu nie było? Ten post edytował kolijk 17.03.2017, 06:32:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałem kilka razy i nie rozumiem problemu. Autostart sesji ustawiasz poprzez http://php.net/manual/en/session.configura...sion.auto-start Natomiast ciasteczko nie powinno miec żadengo wpływu na przekierowanie chyba że tak masz w swoim kodzie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zrobiłem na podstawie tego kursu: https://www.youtube.com/watch?v=Pp578w7C9hE
Kod do sesji tak wygląda: session_start(); if ((isset($_SESSION['zalogowany'])) && ($_SESSION['zalogowany']==true)) { header('Location: gra.php'); exit(); } A kod do wylogowania tak wygląda: <?php session_start(); session_unset(); header('Location: index.php'); ?> Ten post edytował kolijk 17.03.2017, 18:19:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciasteczka nie powinny mieć związku z tym błędem. Kod jest ok. Zmień po prostu hosting i powinno być ok.
PHPSESSID jest identyfikatorem sesji PHP. Dane sesji zapisywane są na serwerze ale jakoś serwer musi rozpoznać użytkownika i własnie o to to ciasteczko. PS: Takie tematy to do przedszkola. PS2: Używaj tagów BBcode. Ten post edytował Wazniak96 17.03.2017, 19:44:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 23:38 |