![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak przekazać jakąś informację między oknami przeglądarki, tzn. mam otwarte dwa okna np. pierwsze ze strona1 i drugie ze strona2 i jak przekazać informację pomiędzy strona2, a strona1?
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 1 Dołączył: 8.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php łatwizna....zapis i odczyt do pliku....ale sądze ze musi to być w JS..to jeszcze zależy jak to dokładnie ma działać...bo jeśli jedno okno ma być generowane na podstawie drugiego to chyba wiem jak to zrobić....napisz co to ma dokładnie być??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba najlepiej by było gdyby w JS, bo w "strona2" ma być formularz, a "strona1" ma mieć kod php odpowiedzialny za dodanie danych z formularza do bazy i ma to się dziać automatycznie po przyciśnięciu przycisku dodaj w formularzu. Chodzi mi tylko o kod odpowiedzialny za przekazanie informacji między oknami.
------ EDIT ------ A i "strona1" generuje "strona2"! Ten post edytował Miko6 28.01.2005, 20:37:45 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 1 Dołączył: 8.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znaczy nie kumam....chodzi ci normalnie o formularz który przesyła dane z jedej strony na drugą czy co?? bo jeśli tak to korzystasz z
no i w nastepnym oknie zmienna o nazwie "ppp" zawiera dane z naszego przykładowego pola.... Ten post edytował cfk 28.01.2005, 21:11:20 |
|
|
![]()
|
|
Gdyby to było takie proste to bym to dawno zrobił. Chodzi mi oto, że "strona1" jest otwarta w 1 oknie przeglądarki, a "strona2" jest otwarta w 2 oknie przeglądarki. Na "strona2" jest formularz, który ma przesłac dane do "strona1", która jest otwarta w 2 oknie przeglądarki. Może być też przez:
Ale w tedy musi odświerzyć okno przeglądarki ze "strona1". |
|
|
![]()
|
|
a przez method="get" próbowałes?? tylko wtedy strona musiałaby sie odswieząc a to chyba było ostatnio na forum
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, podarujmy już to. Obejde się bez okienek.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 23:07 |