![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej. To znowu ja. Wybaczcie że tyle tematów ale nie moge nic znalezc na ten temat na necie. Wiem już mniej więcej co dolega temu skryptowi. Chodzi o zmienne $number i $id. Curl źle odczytuje te wartości. Możecie mi powiedzieć dlaczego?
Jeżeli chcecie cały kod, wyślę w nastepnym poscie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
'.number.'
'.$number.' Znajdz 10 roznic ![]() Poza tym jak juz uzywasz cudzyslowiow to nie $ch = curl_init("http://api.panelmh.mintshost.pl/'.$id.'/'.number.'/'.$check.'/'.$nick.'"); a: $ch = curl_init("http://api.panelmh.mintshost.pl/$id/$number/$check/$nick"); Na przyszlosc sprawdzaj jak wyglada wygenerowany przez ciebie tekst, sczegonie ze jestes jeszcze poczatkujacy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za tak szybką odpowiedź. Dobra, udało się odpalić json'a tyle że nie dekoduje go. Powinno wywalić mi teraz komunikat "You have been unbanned." a nie wywala nic, jedynie tego json'a przez to że dałem komendę echo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$json1 = json_decode($json);
var_dump($json1); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Okej, mogę się teraz odwołać jakoś do jednego z parametrów z tego jsona? bo "else if( $json1['code'] != 400 )" na pewno nie zatrybi ...
|
|
|
![]()
|
|
Miales pokazac wynik tego
var_dump($json1); skad ja mam wiedziec to tam jest? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
object(stdClass)#1(2){["code"]=>int(400)["message"]=>string(18)"SMS code not found"}
i chciałbym żeby $json1 w tym momencie dostał wartość 400. Byłoby pięknie |
|
|
![]()
|
|
Jak sam widzisz masz obiekt a nie tablice. ALbo sie odwoluj jak do obiektu albo
Zmien $json1 = json_decode($json); na $json1 = json_decode($json, true); to dostaniesz tablice -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Ci! Działa!! Wiszę Ci przysługę
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 07:22 |