![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napotkałem na pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić. Mam listę produktów w koszyku (przy każdym z nich checkbox) i chciałbym usunąć zaznaczone produkty za jednym razem. Pojedyncze usuwanie działa mi poprawnie tylko niestety nie potrafię ogarnąć usuwanie wielu rekordów za jednym razem. Bardzo proszę o jakieś wskazówki, przykłady. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod powyżej do niczego się nie nadaje. Wykorzystuje przestarzałe rozszerzenie mysql, jest podatny na atak i produkuje bezsensowną ilość zapytań.
Masz prawidłowy: Jak skasować jednocześnie wiele pól w bazie danych za pomocą pola checkbox? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Viking(znów gwiazdorzysz)- sam nie wiesz na jakim kodzie bazuje kolega a dajesz mu super przykład z pdo i okey w tym temacie. Tylko może kolega chciał nauczyć się pętli i sam sobie dopasować kod. Przecież o to chodzi w waszych poradach.
Pozdrawiam Ten post edytował woxala123 14.03.2017, 16:59:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to niech sobie dopasuje nie robiąc przy okazji dziur w kodzie. A przez podawanie takich staroci ciągle tu początkujący korzystają z mysql - w tym zdaje się Ty.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak dobrze zaczniesz czytać ze zrozumieniem to ostatnie kody pisze w pdo
A koledze podałem ten przykład bo może pasuje mu pisanie w mysql. A Ty podałeś mu w pdo bo może pasuje mu pisanie w pdo. |
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze jeden problem, mam taki kod w wielkim uproszczeniu
Za pomocą przycisku button odwołuje się do aktualizacji rekordu - która działa poprawnie. Jeżeli umieszczę przycisk do kasowania checkbox`ów w pętli to dowołuje się tylko do danego rekordu i pojawia się X przycisków do usuwania. Jak umieszczę przycisk do usuwania za pętlą to oczywiście nie działa to jest za form`em. Generalnie chodzi mi o to że po wykonaniu pętli był przycisk jeden który usunie mi zaznaczone checkbox`y. Dziękuje za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 00:43 |