![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Krótkie mam pytanie, otóż czy dobrze napisałem ten kod? Co tu może być błędnego? Jak powinien wyglądać konstruktor? Kod PHP:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Praktycznie wszystko jest źle. Uzależniasz się od jednego źródła danych i to jeszcze przestarzały, nieistniejący w PHP7 mysql_*. Linki generowane na sztywno, mieszanie widoku. Zobacz jak to powinno być zrobione choćby na przykładzie https://github.com/zendframework/zend-paginator
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MySQL zamiast MySQLi jest tutaj tylko, aby sprawdzić czy to jakkolwiek działa, oczywiście w projekcie będzie użyte MySQLi.
Także, nie chcę gotowca, a wypisać mi błędy jakie mam w kodzie. Napisałeś, że wszystko jest źle, konkretniej? Paginator jest moim wstępem do OOP. Ja mam natomiast pytanie:
Po cholere? No i o to chodzi, wytykanie mi błędów. Ten post edytował Snake 8.03.2017, 15:49:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam sobie odpowiedziałeś co jest największym problemem. Chcąc zmienić źródło musisz przepisać całą klasę pod inny sterownik. Nie ma to sensu żadnego. A to samo dotyczy linków i warstwy widoku.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o PSR i trzymaj się standardu formatowania kodu. No i nie mieszaj wszystkich warstw co już zostało napisane
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 04:00 |