![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Stworzyłem sobie proste portfolio wraz z formularzem kontaktowym. Stronę wrzuciłem na cba.pl żeby mieć podgląd na żywo czy wszystko działa. Problem jest z formularzem kontaktowym, a mianowicie wygląda to tak: Index.html
Oraz sendemail.php:
Wysyłanie maili działa, lecz jest problem z treścią. W momencie dostania maila wygląda to tak, że brak jest tematu, oraz zawartości wypełnionych pól. Przykład: testmail@****.cba.pl 23:21 (9 minut temu) do mnie Imie: Email: Producent: Model: Telefon: Miejscowosc: Opis: Wygląda to tak, jakby nie pobierało wpisanych danych z formularza kontaktowego. Ktoś ma jakiś pomysł? Index.html i sendemail.php znajdują się w głównym katalogu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zlikwiduj małpki - @ To powinieneś błąd zobaczyć.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Usunąłem @. Mail wychodzi, ale nadal nie posiada nic w sobie pobranego ze strony. Tylko schemat podany powyżej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma żadnych błędów?
Nie robisz żadnego przekierowania po wysłaniu email, więc zrób na początku strony: var_dump($_POST); Sprawdź czy przesyłasz cokolwiek metodą _POST, jeżeli tak, to upewnij się że klucze są takie same jakie dodajesz do trim(stripslashes($_POST['Imie'])) i innych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 14.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nazwy zmiennych nie zaczynaj z wielkiej litery, to taka dobra praktyka, tak samo w formularzach name='Imie' lepiej name='imie'. Na razie tylko tyle wylapalem;P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli nic...
var_dump($_POST); i pokaż wynik. |
|
|
![]()
|
|
Hej. Cząstkowo udało mi się rozwiązać problem, mianowicie zmieniłem:
na:
I teraz treść normalnie dochodzi. Doszedłem że problem może być w: main.js
bo do tego odwoływał się element który usunałem. Co z nim jest nie tak, że nie przetwarza POST? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$('.contact-form'); odnosi się do klasy którą, jak sam napisałeś, obecnie usunąłeś. Zatem kod nie jest wysyłany ajaksem tylko zwyczajnie jako formularz metodą POST. Dlatego treść dochodzi bo zmienne $_POST nie są puste. Co pokazywała konsola przeglądarki wcześniej?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witam
Odnośnie main.js itd nie pokazywała błędów. Pokazuje tylko błąd reklamy dodawanej przez cba.pl Pisało tylko na stronie mail wysłany, ale dochodził bez treści. usuwając wyżej podany kod, w konsoli są te same błędy co wcześniej, ale mail dochodzi normalnie. Hmm, ktoś ma jakiś pomysł? Widocznie dane nie są przekazywane przez ten kod AJAXa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdzisz w końcu co się wysyła? Zakładka sieć w konsoli przeglądarki.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kliknij na tego requesta i pooglądaj zakładki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:57 |