![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem na xamppie composer a później framework symfony. Zgodnie z tym co jest napisane w tym kursie Symfony : http://phpmajster.blogspot.com/2015/06/php...uchomienie.html żeby mieć dostęp do środowiska produkcyjnego podmieniłem w pliku app.php wartość false w true w "$kernel = new AppKernel('prod',true); " . Miało to spowodować dostep do środowiska produkcyjnego i koniec błedu 404 ale...to nic nie zmieniło. Co wiecej gdy wchodzę na localhost/symfony/myApp/web/app_dev.php pokazuje mi się równierz błąd 404. Utknąłem, HELP
![]() * W tematyce jakichkolwiek frameworków jestem całkowicie zielony, rozpoczynam przygodę od totalnego zera. Jestem na etapie w którym sporym wyzwaniem jest zainstalowanie tego i skofigurowanie tego tak by działało ![]() * Nie umiem określić...którą wersję Symfony zainstalowałem ![]() ![]() Ten post edytował blackstone 7.03.2017, 12:46:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ominąłęś punkt z tworzeniem vhosta.
Poza tym poradnik z 2015 roku i dodatkowo z symfony2? Olej go i używaj dokumentacji symfony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie:
http://symfony.com/doc/current/setup.html Cytat composer create-project symfony/framework-standard-edition my_project_name Się stawia projekt jedną komendą, potem pozostaje tylko parę minut na skonfigurowanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1 Po zainstalowaniu komposera właśnie użyłem w konsoli xamppa, wpisując w nią polecenie instalacji ze strony symfony.
2. Tak, pominąłem kwestie v-hosta bo to temat który osobno rozpracowywuje ale w kursie jest napiane że moge wchodzić przez ten dłuższy adres ( fizycznie ponoć. na jedno wychodzi ) . Czy mój problem może wynikać z tego że nie mam zmienionego v-hosta ? Dokładnie: Się stawia projekt jedną komendą, potem pozostaje tylko parę minut na skonfigurowanie. Właśnie jestem (prawdopodbnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpal w konsoli:
Kod bin/console debug:router i podaj co zwraca konsola, może po prostu nie masz zdefinowanych żadnych ścieżek o ile twoja strona jest poprawnie skonfigurowana. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Problem opanowany..w końcu..ufff
![]() ![]() Dzięki za odpowiedzi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:35 |