![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z pobieraniem danych start i end. Chodzi mi o to, że gdy pobieram dane z bazy tytuł eventu pobiera się, ale niestety czas podany przez użytkownika nie. Cały event ustawia się na "allDay" mimo, że ustawiony jest na false. Podczas tworzeniu eventu wszystko jest ok tytul nazwa start i koniec dodaja sie do bazy danych. Już nie wiem gdzie robię błąd. Czy poprostu start i end nie zostają przekazane do kalendarza. Plik HomeModel.php
Controller
Widok home.blade.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem z której wersji biblioteki korzystasz, nigdy też jej nie używałem, ale tak na szybko znalazłem w repo:
Zwróć uwagę na drugi parametr. --- edit --- Wygląda na to, że wersja nie ma znaczenia. Ten post edytował r4xz 4.03.2017, 14:02:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak widziałem to, ale tutaj masz event na cały dzień a z tym problemu nie mam, bo event doposowuje sie dobrze w dzień, ale problem mam tylko z czasem w repo jest też żeby ustawić false i tak zrobiłem i nadal nie wiem czemu nie dziala;/.
A korzystam z paczki mad hatter full calendar do wyswietlania. Ten post edytował K3n0 4.03.2017, 14:06:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No z tego co ja widzę to Ty ani true, ani false nie ustawiasz:
Co innego ustawienia wyświetlania, a co innego ustawienia wydarzenia ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No z tego co ja widzę to Ty ani true, ani false nie ustawiasz:
Co innego ustawienia wyświetlania, a co innego ustawienia wydarzenia ![]() A to mam zrobić dodatkową kolumne w bazie dotyczącą allDay i ustawic na false? Ten post edytował K3n0 4.03.2017, 14:17:43 |
|
|
![]()
|
|
false powinno być w start i end? No właśnie tam powinna być pełna data wraz z godziną
Przeanalizuj jeszcze raz przykład i porównaj z Twoim wywołaniem... nie wiem jak Ci to lepiej wytłumaczyć. --- edit --- tak, możesz utworzyć dodatkową kolumnę przechowującą informację czy wydarzenie jest całodniowe, a następnie przy tworzeniu wydarzenia jaki drugi parametr musisz określić czy ono faktycznie jest całodniowe, póki co podajesz tam nazwę... wpisz w konsoli Kod php -r "echo (bool)'abvc';" i będziesz wiedział dlaczego każde twoje wydarzenie jest traktowane jako całodniowe (podpowiem: taki ciąg znaków po rzutowaniu zwraca 1, czyli prawda - wydarzenie jest całodniowe)
Ten post edytował r4xz 4.03.2017, 14:22:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
false powinno być w start i end? No właśnie tam powinna być pełna data wraz z godziną Przeanalizuj jeszcze raz przykład i porównaj z Twoim wywołaniem... nie wiem jak Ci to lepiej wytłumaczyć. z tym falsem pomyliło mi się;p Zrobilem tak: 1.Utworzyłem kolumne day parametr bool 2.pozniej w petli jako drugi element wywoluje wlasnie ta kolumne I niestety ale wyskakuje mi blad moze cos zle zrobilem DateTime::__construct(): Failed to parse time string (aaaaaaaaaaa) at position 0 ( ![]() Już działa dzięki za pomoc. Miałeś racje ze drugim argument musi byc false. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:09 |