![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy da się na serwerze wygenerować szablon e-maila (koniecznie z załacznikiem), który trafiłby do klienta pocztowego użytkownika (np. OutLook'a czy też Thunderbird'a). Uwaga: Nie chodzi mi o to aby na serwerze wysyłać e-mail'a, a o to aby wygenerowany na serwerze szablon e-maila, przekazać użytkownikowi i to użytkownik owego e-maile ewentualnie sam sobie wyślę. Generalnie wiem że do taich rzeczy wykorzystuje się odnośnik "mailto:", jednak nie wystarczy mi przekazanie samego adresu, tytułu czy też treści tekstowej. Potrzebuję także przesłać posiadany plik załącznik (np. PDF czy XLS). Czy jest taka techniczna możliwość ![]() Ten post edytował dfs 1.03.2017, 19:21:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Jeśli dobrze zrozumiałem to: 1) Robisz sobie jakiś szablon email'a w html 2) Użytkownik wchodzi sobie np. na podstronę: twojastrona.xyz/zyczenia_urodzionowe 3) Wczytuje mu się szablon html (z pkt 1), a on podaje w formularzu adres mailowy do kogo chce wysłać (widzi dokładnie jak wygląda mail) 4) Jeśli załącznik jest stały (każdy ma taki sam) to systemowo go załączasz przy wysłaniu, a użytkownikowi na stronie tez możesz go pokazać (odnośnik w html) To wszystko. Ja sam robiłem szablony głowne gdzie użytkownicy mogli uzupełniać w treści np. tylko imię. Nie wiem czy o to Ci chodziło... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może wygeneruj plik .eml?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:20 |