![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 1 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, nie potrafię sobie poradzić z powieleniem skryptu odpowiedzialnego za odtwarzacze na stronie, mam ich na stronie 8, i do każdego osobny skrypt z odrębnym ID, dokładnie jest to skrypt: http://devblog.lastrose.com/html5-audio-video-playlist/ , w komentarzach jest jak powielić player.
Mój wygląda tak: Sam odtwarzacz: skrypt:
jsfiddle: https://jsfiddle.net/47qh28c6/6/ Każdy player z 8 ma swój skrypt init(1), init(2), init(3) ... czy powinienem użyć jakieś funkcji (pętli?) do nadawania ID? bo po prostu tak wpisane no nie działa.. dzięki z góry za pomoc ![]() Ten post edytował zyluss 28.02.2017, 14:18:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Numer powinieneś przekazywać przy wywołaniu funkcji, a nie jej definicji.
Jeśli już odbierzesz, to powinieneś go użyć wewnątrz. Możesz w pętli. Możesz również zastąpić id klasą i wszystkie elementy danej klasy "oplayerować" wewnątrz init (wtedy raz ją wywołujesz). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 1 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógłbyś mnie mniej więcej naprowadzić? bo rozumiem to tak żeby w init dać klasę czyli init(#player1); ale gdzie ją wywołać? bo w <audio> mam ID = audio1 czy zamknąć każdy player w div z ID #player1 ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
#audio1 to id, nie klasa, zresztą wcześniej o tym wspomniałeś.
Skoro zmienia się tylko numer, to ten przekazujesz do funkcji, a nie pełne id. Tam gdzie ten numer jest powiązany jakkolwiek z elementem playera, tam go podstawiaj (zamiast obecnie na sztywno liczby 1). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ID nie klasę przepraszam, hmm.. czyli tylko samo ID ładować do jednego skryptu obsługującego player tak?
tylko jak przekazać to do skryptu, w sensie jak tego uzyć? w odtwarzaczu ID elementów ma wyglądać tak(?):
--- edycja: poradziłem sobie z ID audio i playlisty natomiast nie potrafię zrobić dla init(), function init(){, próbowałem na wszelkie sposoby z '', "", bez i nic? jak temu nadać unikalne ID? Ten post edytował zyluss 28.02.2017, 19:24:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 06:47 |