![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, będę tworzył stronę mobilną mojej strony i zastanawiam się nad dwiema sprawami:
1. rozdzielczość 320 x 480 - bezpieczna rozdzielczość Znalazlem poradnik w którym napsiali że taka rozdzielczość jest rozdzielczością bezpieczną - czy w takiej rozdzielczości tworzycie stron dla urządzen mobilnych/telefonów? 2. Jak to zrobić - tzn: w jednym pliku rozdzieloczści dla i mobilnych i laptopów czy dwa różne pliki? Jeśli druga opcja to jak bo przecież nie moge mieć w katalogu dwóch plików o tej samej nazwie? Czy po prostu wtedy tworzymy sesje lub ciastko ustawiamy je przy pierwszej wizycie jak sprawdzimy rozdzielczość ekranu wizytora? W każdym razie wiecie o co mi chodzi - chciałbym poznać "standardowy" sposób. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Zrobilem prosta strone i sprawdzilem na kilku telefonach z rozna rozdzielczoscia. Natomiast wersje niemobilna man zupelnie inna czyli bedzie w zupelnie innym pliku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 19.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Zrobilem prosta strone i sprawdzilem na kilku telefonach z rozna rozdzielczoscia. Natomiast wersje niemobilna man zupelnie inna czyli bedzie w zupelnie innym pliku. Nie jestem pewny czy tutaj jest jakies pytanie lub problem, lecz jesli chodzi o strone to dlaczego ja robisz podwojnie na aparaty mobilne i oddzielnie na komputery? Kolega wyzej podal ci linak do bootstrapa ktory oferuje prawidlowa rozdzielczosc strony na kazdym systemie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W wersjach komercyjnych wstrzymałbym się z wykorzystaniem BS4 alpha.
Do sprawdzania wersji strony na mobilu polecam Ctrl+Shift+M w FF. Popularne rozdziałki urządzeń pobierz sobie z ranking.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:41 |