![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, czy da się (a jeśli tak to w jaki sposób ) używać parsera template'ów który wykorzystuje phpBB, na swojej stronce bez instalacji całego forum
![]() Może da się go jakoś "wyodrębnić", zmodyfilować kilka plików/bazę danych tak, aby stał się on osobnym systemem szablonów? Ten post edytował camelx 27.01.2005, 18:01:01 -------------------- windows nie jest wirusem... wirusy coś robią :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmmm.... a przeglądałeś paczkę z phpBB2 ?
![]() ![]() Poszukaj w paczce ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem o tym, robiłem nawet jakieś stronki, które korzystały z tego parsera... ale wtedy było zainstalowane całe forum. Sam plik includes/template.php nie wystarczy... Trzeba jeszcze chyba kilka rzeczy zmodyfikować.
Może ktoś robił coś takiego? -------------------- windows nie jest wirusem... wirusy coś robią :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2005 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc jeśli skopiujesz plik includes/template.php do siebie to po zadeklarowaniu klasy Template będziesz mógł używać jej u siebie...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mogli byście mi napisać jakiś przykładowy kawałek kodu
![]() nie działa. Cytat Fatal error: Call to a member function set_filenames() on a non-object in ... Powiem szczerze, że klasy w php nie są moją mocną stroną... Był bym bardzo wdzięczny za jakiś przykładzik ![]() -------------------- windows nie jest wirusem... wirusy coś robią :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki Tiraeth, rzeczywiście nie dopisałem tego "$template = new Template()". Później miałe jeszcze małe kłopoty ale zmodyfikowałem trochę tą klase i działa
![]() Jeszcze raz dzięki -------------------- windows nie jest wirusem... wirusy coś robią :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 19:42 |