![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Problem polega na tym, że chcę aby każdy wiersz był numerowany od 1. Wiem czym jest autoincrement, ale akurat w moim przypadku chciałbym zrobić to bez tej funkcji. Bo jak usunę rekord to zostaje mi dziura w numeracji, a chciałbym tego uniknąć. Poniżej kod, co mogło pójść nie tak? Kod <?php
$licznik = 1; $id = $licznik++; $nr_karty = $_POST['nr_karty']; $kod_zab = $_POST['kod_zab']; $firma = $_POST['firma']; $imie_nazwisko = $_POST['imie_nazwisko']; $tel = $_POST['tel']; $email = $_POST['email']; if($id and $nr_karty and $kod_zab and $firma and $imie_nazwisko and $tel and $email) { connect(); // <- nawiązanie połączenia z bazą danych $add_client = mysql_query("INSERT INTO karty SET id = '$id', nr_karty = '$nr_karty', kod_zab = '$kod_zab', firma = '$firma', imie_nazwisko = '$imie_nazwisko', tel = '$tel', email = '$email'"); if($add_client) echo "<div class='alert alert-success' role='alert'>Klient został przypisany poprawnie do karty!</div>"; else echo "<div class='alert alert-danger' role='alert'>Nie udało się przypisać klienta do karty...</div>"; mysql_close(connect); // <- zakończenie połączenia z bazą danych } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:36 |