![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Miał by ktoś pomysł jak to zrobić potrzebuję wysłać załącznik do wysyłanej wiadomości lecz załącznik znajduje się na w katalogu na innej stronie ( ten sam serwer ) używam phpmailer Próbowałem tak zrobić
co powoduje wyświetlenie błędu brak uprawnień do pliku uprawnia w katalogu dałem 777 "Could not access file: www.adres_strony.pl/katalog/plik.pdf" czy istnieje jakakolwiek możliwość aby wysłać taki plik z innej strony ? Z góry dziękuję za poradę. -------------------- ----------------------------------------------------------------------------
Najlepsza scianka reklamowa z darmową dostawą w całej polsce. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz pobrać najpierw plik np. file_get_contents()
a potem wysłać taki załącznik. Ale najlepszą opcją, to po prostu udostępnienie linku w kodzie emaila. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$mail->AddStringAttachment($string, $filename, $encoding = 'base64', $type = 'application/octet-stream')
lub $data = file_get_contents($remote_path); $mail->AddAttachment($data); -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok udało się tak wygląda kod działający
Z góry dziękują za poradę. -------------------- ----------------------------------------------------------------------------
Najlepsza scianka reklamowa z darmową dostawą w całej polsce. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:39 |