![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z wrzuceniem danych do tabeli.
Jeżeli chcę po prostu wypisać dane na ekranie np poprzez echo lub printf to wszystko działa.
Potrzebuję robić to w ten sposób ponieważ jest to moduł/funkcja którą się dołącza do widoków w .html ( gdzie jest stworzona tabela z nazwami kolumn i trzeba ją wypełnić ) Co robię nie tak? Wygląda jakby return $html nie działał Ten post edytował Newbie() 4.02.2017, 21:15:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nie może działać.
return zwraca wartość funkcji, a ty nie tworzysz funkcji, dlatego należy użyć prostego: print $html, albo echo $html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nie może działać. return zwraca wartość funkcji, a ty nie tworzysz funkcji, dlatego należy użyć prostego: print $html, albo echo $html No właśnie dziwne bo robiłem podobnie do przykładu autora i on właśnie tak to zwraca. No dobra ale mam html gdzie tworzę tą tabelkę i chcę wrzucić <td> do tego pliku to jak wydrukuje print $html; to po prostu mi się wyświetli ale nie tam gdzie chcę, |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak wygląda twój skrypt dalszy, ale jeżeli chcesz wkleić tam gdzie należy, to usuń print $html i dodaj zmienną $html tam gdzie chcesz np.
i masz tam gdzie powinno. Jak coś nie musisz pisać dwa razy $html. Wystarczy:
Do zmiennej $html będą dodawać się kolejne rekordy pętli. a można poznać ten przykład? |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jak wygląda twój skrypt dalszy, ale jeżeli chcesz wkleić tam gdzie należy, to usuń print $html i dodaj zmienną $html tam gdzie chcesz np.
i masz tam gdzie powinno. Jak coś nie musisz pisać dwa razy $html. Wystarczy:
Do zmiennej $html będą dodawać się kolejne rekordy pętli. a można poznać ten przykład? Wygląda prawie tak samo w tym że w tabeli jest jeszcze avatar dodany. Potem w html odwołujesz się do tego poprzez %nazwa_modulu% |
|
|
![]()
|
|
To jeżeli tak to działa, to ten return jest wymagany, bo z tego skryptu, tworzy się ciało funkcji.
Więc mowisz że po za pętlą while: echo $html; wyświetla treść, a return $html; nie wyświetla treści tam gdzie powinno. a return "<tr><td colspan='3'>TEST</td><tr>"; |
|
|
![]()
|
|
To jeżeli tak to działa, to ten return jest wymagany, bo z tego skryptu, tworzy się ciało funkcji. Więc mowisz że po za pętlą while: echo $html; wyświetla treść, a return $html; nie wyświetla treści tam gdzie powinno. a return "<tr><td colspan='3'>TEST</td><tr>"; Już sprawdzam ale nawet w pętli działa wyświetlanie jeżeli wrzucę printa -Edit2 Działa ten test, miałem literówkę. Ten post edytował Newbie() 4.02.2017, 23:19:59 |
|
|
![]()
|
|
No widzisz. Literówka. Największa zmora programistów.
Daj "lajka" jeżeli pomogłem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:16 |