![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko, chciałbym w canvas nałożyć parę obrazków na tło, normlanie najpierw tło a potem na niego jakieś inne mniejsze obrazki.
Ogólnie jest ok gdy tło będzie miało w odpowiednich miejscach przezroczystość wyciętą, ale jak dam jakiegoś jpga to już mi zakryje wszystko. Próbowałem w odpowiedniej kolejności poprzestawiać kod z tłem ale nadal nie wychodzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw piszesz, że chcesz nałożyć tło, a potem obrazki, a pod kodem piszesz, że kiedy tło będzie jpgiem to przykryje (jak było na wierzchu - nad obrazkami).
Jakie jest Twoje pytanie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dokładnie mam określić pytanie to tak:
Co zrobić by najpierw wygenerowało tło a potem nałożyć na niego obrazki? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw nałożyć tło, a potem obrazki...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
to akurat działa gdy zrobię dla rysowania tła inne zdarzenie np. inny button do niego, a jeśli ma być w jednym to tylko gdy wcisnę settimeout to co jest w img od 1 do 9 (bez zwykłego img bo to jest tło), inaczej nie chce mi pójść.
|
|
|
![]()
|
|
Trudno mi Ciebie zrozumieć, szczególnie ostatnią wypowiedź.
Nie wiem czy o to chodzi, ale wsadź ładowanie obrazków do funkcji onload dla tła (po drawImage). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a dobra czaje, bo wcześniej tak próbowałem to wcale nie chciało mi działać i za każdym razem dawałem onload dla każdego obrazka, teraz jest git
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:37 |