![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa wygląda następująco: jest strona sprzedażowa produktu X, do płacenia wpięty jest tam Dotpay. Chcemy zintegrować to z zewnętrznym systemem partnerskim. Aby to zrobić, na stronie widocznej po zakupie ("Thank you page") wkleja się kod śledzący (javascript). W tym kodzie należy przekazać dwie rzeczy: unikalny numer zamówienia (unique order id) oraz wartość zamówienia (order value). Jest to druga i trzecia linijka w kodzie poniżej:
W dokumentacji Dotpay znalazłem, że za numer zamówienia odpowiada zmienna operation_number, a za kwotę - operation_amount, przekazywane za pomocą POST. Na niektórych forach natomiast znalazłem, że w takiej sytuacji można podstawić zmienne, używając kodu php wewnątrz java script:
W ten sposób jednak nic mi się nie zapisuje w zmiennych _ord_uid oraz _ord_val. Czy taka metoda tutaj nie zadziała? Do testów używam testowego konta dotpay. W polu Urlc podaję adres skryptu, który zwraca "OK" oraz zawiera powyższy kod javascript. Myślałem, że może coś robię źle z tym testowaniem, ale po przeklikaniu testowej płatności i zapisaniu zawartości tablicy $_POST do pliku txt, cała tablica się w nim zapisuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Urlc to adres na który dotpay wysyła informację o płatności. Nie ma żadnego6związku z js a już na pewno nie powinno tam być echo script.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź. Czy istnieje w takim razie możliwość przetestowania tego na koncie testowym? Wcześniej myślałem, że adres wpisany w polu urlc symuluje stronę, która pokazuje się klientowi po dokonaniu zakupu i że to tam mam wkleić kod śledzący z systemu partnerskiego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To adres na który bot dotpay odsyła informację o płatności. W zależności od tego jak działa system możesz np połączyć się przez API programu partnerskiego, wysłać curlem albo po prostu operować bezpośrednio na bazie. Chociaż dobrze by było wydzielić obsługę płatności i jakieś operacje na PP czylii np zapisać tylko w bazie dane a później je oddzielnie przetwarzać.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:59 |