![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam dwa skrypty pierwszy przesyła wartość wybraną przez użytkownika przy pomocy <select> a drugi na tej podstawie wczytuje dane z bazy. Problem jest w sytuacji gdy potrzebuję wyświetlić na raz np pokoje z balkonem i bez balkonu czyli i balcony=1 i balcony =0. Próbuję przesłać z pierwszego skryptu dwie wartości w jednej zmiennej i potem umieścić w zapytaniu jako "..balcony IN(1,0)".
Niestety zamiast przecinka przechodzi "%2C" i nijak nie udaje mi się tego podmienić. Próbowałam przesyłać coś innego zamiast przecinka i potem to na ten przecinek podmienić, ale - za każdym razem łapie tylko 1. Skrypt 1: jQuery
Skrypt 2: PHP
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może w pierwszym rzucie spróbuj:
Zdekoduje ci wartość do %2C do przecinku. Ja nie, to spróbuj dodać do bindParam informację że jest to STRING.
w trzecim rzucie, zobacz co masz pod _POST. Może nie przesyłasz tego co należy. Wtedy zobaczysz co masz źle. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie działa
2. j.w 3. Przesyłam to co należy - jeśli spróbuję odebrać do zwykłej zmiennej, łapie wszystko łącznie z przecinkiem. ale jeśli potem spróbuję z tą zmienną: lub
dalej wyświetla z bazy tylko rekordy z balcony = 1. Ten post edytował Amakesh 31.01.2017, 19:41:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, chyba już wiem w czym problem. Zrobiłem podobną operację na swojej bazie.
Będziesz musiał zrobić tak:
Dlaczego tak? Bo przygotowując zapytanie, umieszczasz w IN string, a nie wartości integer oddzielone przecinkami czyli kod wygląda jak: '1,0' zamiast 1,0, albo '1','0'. I tutaj, gdy dałem: IN ('1,0') -> miałem tylko wartości z 1. IN (1,0) -> otrzymałem wartości z 0 i 1 IN ('1','0') -> j.w. Ten post edytował Tomplus 31.01.2017, 20:08:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:44 |