![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
zmagam się z problemem zaznaczenia checkboxów mających odwołanie w tabeli powiedzmy mam tabelę łączącą oferty i hotel i tabela nazywa się oferty_hotelu: składa się z: id_hotelu id_oferty i teraz podczas edycji ogloszenia wybranych ofert hotelu checkboxy które mają odwołanie w tabeli są zaznaczone a te co nie mają odwołania pozostają bez zaznaczenia np. ---------------------------- TABELA oferty | ---------------------------- | id_oferty | nazwa | | 1 | klimatyzacja | | 2 | darmowe wino | | 3 | garaz | ---------------------------- TABELA oferty_hotelu | ---------------------------- | id_hotelu | id_oferty | | 1 | 1 | | 1 | 3 | -------------------------- więc wybrany hotel (id 1) nie posiada w swojej ofercie darmowego wina (nr id 2 - brakuje w tabeli oferty_hotelu) więc checkbox o nazwie darmowe wino w porównaniu do reszty nie jest zaznaczony kod który wykonałem ale nie spełnia wymagań, zapewne jest zły, bo nie jestem pewien czy wgl logiczny ( ponieważ poprawnie działa tylko do pierwszego, natomiast z pętlą while wyświetla więcej pól)
Zastanawiałem się też nad wykorzystaniem funkcji
jednak chyba do każdego rekordu z oferty musiała by być osobna funkcja Proszę o radę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:39 |