![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2014 Skąd: Czernina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Piszę pewien moduł i mam mały problem. Chciałbym aby moduł po naciśnięciu przycisku sprawdzał z innej strony wersję... Chodzi mi o to że: strona1 ma plik konfiguracyjny: strona1.pl/moduły/config.php a w niej przykładową linijkę:
i chcę by na innej stronie która posiada ten moduł i chciała sprawdzić dostępność nowej wersji odczytywała dane z tego pliku konfiguracyjnego z strony1 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego może zadziała ale nie sprawdzałem dokładnie:
Ten post edytował markuz 29.01.2017, 17:04:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2014 Skąd: Czernina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
więc tak:
http://moja-strona.pl/moduly/config.php ma zawartość:
jest to plik konfiguracyjny z którego chcę pobrać dane na innej stronie... chcę podać 2 przypadki użycia tych danych 1. moduł wyświetla wersję z pliku strony autora (czyli mojej) przykład:
chciałem użyć kodu:
ale nic nie pokazuje... 2 przykład wykorzystania tych danych to sprawdzenie aktualnej wersji czyli po naciśnięciu przycisku moduł porówna wersję z zainstalowanej na stronie użytkownika z pliku config a tej która jest dostępna na stronie autora... czyli strona użytkownika pobiera dane z swojego pliku config:
i sprawdza czy na stronie autora dla tego modułu wersja w tym przypadku m1_ver jest taka sama czy nowsza. jeśli taka sama to zwraca wartość że wersja modułu jest aktualna jeśli jednak wykaże że zawartość m1_ver jest większa od version to zwróci mi wartość: Dostępna jest nowa wersja modułu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:16 |