![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szanowni Grupowicze,
Tworzę funkcję , która ma za zadanie wyswietlać linki do stron w formie "index.php?akcja=glowna" i podobnie. Stworzyłem tablicę $link_adres - którą wykorzysuję jeszcze w innych skryptach, dlatego nie chciałbym jej zmieniać. Mój problem polega na tym, ze nie potrafię wyswietlic za pomoca tej funkcji linku w postaci index.php?akcja=glowna bez zastosowania ".php" - obecnie funkcja wyświetla link w postaci : index.php?akcja=glowna.php i podobnie. Nie chciałbym budować drugiej tablicy. w jaki sposób przerobić skrypt , tak aby docelowo linki były bez ".php"? myslę że możnaby zastosować funkcję explode - niestety nie wiem w jaki sposób ja zastosowac w tym przypadku. Za pomoc , sugestie z góry dziekuję . A oto kod:
-------------------- marko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm to może być podchwytliwe zadanie, ale czy nie lepiej tworzyć link: $baza_adres.$nazwa zamiast $baza_adres.$url?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest to podchwytliwe zadanie - poprostu to mój problem.
Wiem że jest możliwość użycia "$baza_adres.$nazwa" Jednak pozostawałbym przy zachowaniu mojej koncepcji zagadnienia. Dziękuje za zainteresowanie. -------------------- marko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jeśli chcesz po prostu, żeby nie było w linkach .php to użyj:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, zdecydowanie to rozwiazuje mój problem.
Bardzo dziękuje . -------------------- marko
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 08:48 |