![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
zacząłem tworzyć pdf-y za pomocą biblioteki fpdf. jak zrobię coś takiego:
to wszystko działa, natomiast jak dodaję obsługę bazy danych (w moim przypadku Firebird 1.5), czyli np. coś takiego
dostaję błąd
Może mi ktoś powiedzieć co robię źle? na stronie fpdf.org jest chyba podobny problem w FAQ omówiony, ale dużo mi to nie daje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz czy nie zostało nic zwrócone (tekst/błędy) w: c:\usr\apache\httpd\html\hurtownia\pdf\fpdf.php w linii: 1022
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz, czy przed <? nic nie ma (nawet biały znak się liczy).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czy przed <? nic nie ma nic nie ma Cytat (tekst/błędy) w: c:\usr\apache\httpd\html\hurtownia\pdf\fpdf.php w linii: 1022 w tym miejscu biblioteki jest sprawdzane
na fpdf.org jest podobny problem w ten sposób opisany
jakoś mi tu nic nie mówi, ktoś może rozumie o co dokłądnie tu chodzi? tzn że nie mogę się z bazą łączyć tworząc pdf'a? patrzałem na przykłady i tam jednak mogli :?: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to ze wysylasz gdzieś tekst i stad ten błąd. Sprawdź czy nigdzie nie masz echo/print lub czy baza nie zwraca błędu.
|
|
|
![]()
|
|
ok, już wiem o co chodzi, mieliście rację:
Cytat Zobacz, czy przed <? nic nie ma (nawet biały znak się liczy). przed <? nic nie było, ale za ?> miałem trochę "białych znaków" czyli spacje w pliku z kodem łączącym z bazą. Dziękuję za podpowiedzi, pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:47 |