Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Java][inne][PHP]Wybór frameworka
ziomski
post 18.01.2017, 14:08:25
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć wszystkim,
firma, w której pracuję planuje przenieść oprogramowanie desktopowe (napisane w Delphi) do weba. Program wykorzystuje również trochę Javy do komunikacji z urządzeniami zewnętrznymi.
Dostałem wolną rękę co do wyboru technologii, w której będę to pisał. Postanowiłem, że za front-end będzie odpowiadał AngularJS.
Pozostaje mi problem co do wyboru technologii back-endowej.
Proszę Was o pomoc w wyborze frameworku.
Dodam tylko, że programuję w PHP od 1,5 roku, lecz nie widzę przeszkody, aby w wolnym czasie uczyć się nowych technologii.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Pyton_000
post 18.01.2017, 14:15:15
Post #2

-----

Zależy od aplikacji. Może to być Symfony, Zend, Laravel. Albo coś z mikro typu Silex, Yii, Lumen... Zobacz dokumentacje i która będzie dla Ciebie wygodniejsza.
+Quote Post
Puszy
post 18.01.2017, 15:54:56
Post #3

-----

Zastanów się jakich featureów potrzebujesz i na podstawie tego wybierz to co będzie spełniało Twoje wymagania choć z tego co mówisz każdy framework powinien być odpowiedni. REST to dla Ciebie chyba core w przypadku Angulara i połączeń do Javy, a akurat tę funkcjonalność obsłużysz w każdym frameworku. Ja osobiście siedzę w ZF2 ale polecam Symfony (duże comunity, wiele bundli, 99% problemów została już rozwiązana na StackOverflow). Możesz również zostać przy Java i korzystać z JSP i nadal wykorzystywać Angulara.

Ten post edytował Puszy 18.01.2017, 15:55:12
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:34