![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim,
firma, w której pracuję planuje przenieść oprogramowanie desktopowe (napisane w Delphi) do weba. Program wykorzystuje również trochę Javy do komunikacji z urządzeniami zewnętrznymi. Dostałem wolną rękę co do wyboru technologii, w której będę to pisał. Postanowiłem, że za front-end będzie odpowiadał AngularJS. Pozostaje mi problem co do wyboru technologii back-endowej. Proszę Was o pomoc w wyborze frameworku. Dodam tylko, że programuję w PHP od 1,5 roku, lecz nie widzę przeszkody, aby w wolnym czasie uczyć się nowych technologii. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy od aplikacji. Może to być Symfony, Zend, Laravel. Albo coś z mikro typu Silex, Yii, Lumen... Zobacz dokumentacje i która będzie dla Ciebie wygodniejsza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanów się jakich featureów potrzebujesz i na podstawie tego wybierz to co będzie spełniało Twoje wymagania choć z tego co mówisz każdy framework powinien być odpowiedni. REST to dla Ciebie chyba core w przypadku Angulara i połączeń do Javy, a akurat tę funkcjonalność obsłużysz w każdym frameworku. Ja osobiście siedzę w ZF2 ale polecam Symfony (duże comunity, wiele bundli, 99% problemów została już rozwiązana na StackOverflow). Możesz również zostać przy Java i korzystać z JSP i nadal wykorzystywać Angulara.
Ten post edytował Puszy 18.01.2017, 15:55:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:34 |