![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka.
Jako że z JS to ja noga jestem i ogólnie fajtłapa to szukam podpowiedzi. Potrzebuję zrobić Piramidę potrzeb. Konkretnie mam bazę słów którą pobiorę sobie z BD. Powiedzmy 30 słów. Teraz mamy przed sobą Piramidę coś w ten deseń (tylko bez tych tekstów w środku) ![]() 1. Użytkownik z 30 słów wybiera sobie 20 i one wędrują do najniższego stopnia (na sam dół) 2. Potem użytkownik z tych 20 wybiera 10 i one wędrują piętro wyżej 3. Proces powtarzamy aż na górze zostanie 1 słowo. Ogólna suma słów w całej piramidze max 20. Liczby tu nie są akurat istotne. Czego potrzebuję: - Możliwość przenoszenia słów między tymi piętrami. Koniecznie jest ustalenie limitów per piętro. W sumie nie ma znaczenia czy user od razu sobie poustawia gdzie co chce czy od dołu do góry. Ważne jest to aby był ustalony limit max słów w całej figurze. - Całość muszę zapisywać do BD (czyli które słowa i gdzie są ułożone, kolejność w sumie nie ma znaczenia) - Cała piramidka musi być wygenerowana do PDF. Moje koncepcje: - Pobrania słówek Ajaxem oraz zapisywanie ich miejsa w BD (to nie problem) - Przenoszenie słówek do poziomów i z (draggable? Tylko jakoś muszę ustalić limit przestrzeni jakoś (czyli trapezy a nie prostokąty) - No i generowanie PDF z całości trójkąta (canva?) Jakieś sugestie jak się za to zabrać? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:26 |