![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam api do ktorego zglasza sie ponad 200 stron, robia to dosc czesto i przeciazaja mi baze danych, jest za duzo polaczen na raz, a nie musze miec danych w czasie rzeczywistym, wystarczy ze beda sie aktualizowaly raz na pare godzin albo nawet recznie.
Pytanie tylko gdzie zapisywac dane ktore api odbierze zeby pozniej je wrzucic do bazy danych ? Myslalem o tym zeby robic lock na pliku, append polecenia sql, unlock i co pare godzin wykonywac te polecenia. Nie wiem tylko czy pliki sa najlepszym do tego, mam nadzieje ze znacie lepsze ![]() Edit: korzystam z pdo, najwiekszym problemem jest to ze jest bardzo duzo nowych polaczen do bazy danych. Myslalem o MYSQL_PCONNECT ale jak juz cala klase mam napisana w pdo ? ... chyba ze to bedzie najlepsze rozwiazanie, jak myslicie ? Ten post edytował Agape 10.01.2017, 15:21:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, a wręcz najgorsze... Będą Ci wisiały połączenia bez sensu i szybko stracisz limit połączeń.
Zainteresuj się Redisem. Co to za dane, ile ich jest? Cache w pliku też jest ok. Jakiekolwiek cache jest ok. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za dużo połączeń? Zwiększ limit. Jeżeli chcesz uniknąć problemu że połączeń jest dużo, a każde połączenie zjada ileś MB pamięci, i to pamięć się kończy - to postaw proxy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:14 |