![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam krótki formularz tak jak poniżej
jeżeli zaznaczę CHECKBOX i kliknę ZAKUP to klawisz zakup jest blokowany i wyświetla się napis "Wysyłanie, proszę czekać" ale mam mały problem bo w momencie kiedy nie zaznaczę CHECKBOXA to też ten napis się wyświetli "Wysyłanie, proszę czekać" Jak zrobić żeby w momencie kiedy nie zaznaczymy CHECKBOXA nie zablokowało klawisza ZAKUP czyli NIE wyświetlało napisu "Wysyłanie, proszę czekać" Ten post edytował lisartur 5.01.2017, 09:17:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super działa ale ja wolałbym to mieć w jednym wierszu tutaj w funkcji onclick czy da się to w niej zrobić?
<input type="submit" value="ZAKUP" class="btn" onclick="this.disabled=true;this.value='Wysyłanie, proszę czekać...';this.form.submit();"/> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To że byś wolał w ten sposób nie oznacza że jest to poprawnie. Jest wręcz mocno problematyczne. Możesz to wrzucić np do funkcji i wykonać ale tak się nie pisze.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale dlaczego tak się nie pisze co masz na myśli?
|
|
|
![]()
|
|
Bo nie wrzuca sie kupy logiki js w inputy htmlowe. Poczytaj o separacji takich danych. Ciężko to ogarnąć, robisz sobie syf w kodzie. Ciężko wyłapać błąd i modyfikować później.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok ale nie mam większego wyjścia ja to chce wrzucić w moduł joomli i niestety nie działa jak wrzucę to co podałeś jako sam plik zadziała ale nie w module joomli
czy jest szansa abyś mi podał jak napisać to w ten sposób co chcę czyli w onclick |
|
|
![]()
|
|
Nie działa zapewne dlatego ze się nazwy nie zgadzają poza tym joomla zdaje się z jquery korzystała. Poczytaj o przypinaniu zdarzeń metodą on i wstaw taki kod na stronie.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:58 |