![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie. Na tym forum jestem nowy i potrzebuję pomocy w podpowiedzi jak temacie.
Może na początek opiszę założenia: Mam bazę ludzi, wyświetlam ich w tabeli, chciałbym szukać po imieniu i nazwisku (coś w rodzaju find person). W założeniu mam, by szykał nie po naciśnięciu klawisza szukaj, ale po wciśnięciu pierwszej i kolejnych liter, czyli R, wyświetla mi wszystkich (z ograniczenie iliści wyświetlanych rekordów do pięciu) na literę R,. Następnie po naciśnięciu 'o' (suma to 'Ro') wyświetla mi wszystkich zaczynających się na 'Ro' itd Wiem, że muszę napisać to w JS, ale dopiero raczkuję w nim. Proszę, podpowiedżcie mi, jak to się fachowo nazywa oraz jak to możliwe jakieś przykłady? W kolejnym wątku dam trochę kodu, jak uporządkuje jego, bo jak narazie jest galimatias. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstrona do szukania po imieniu i nazwisku:
search.php:
Plik z funkcją do wyświetlania rekordów w tabeli wygląda tak:
Wada mojej strony jest to, że z opóźnieniem jednej litery wyświetla mi literę, czyli po wciśnięciu 'R' nic nie wyświetla, dopiero po wciśnięciu 'o' wyświetla mi pierwszą literę 'R itd. W tym kodzie jeszcze nie mam napisanego jak przerobić wyświetlane litery by mogły być użyte do szukania jeszcze nie szuka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 17 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamień onkeypress na onKeyUp.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 03:37 |