![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2014 Skąd: Czernina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam moduł chata lecz po zaktualizowaniu silnika strony wyskakuje mi błąd:
Cytat Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/u580717928/public_html/engine/modules/iChat/ajax/add.php on line 237 ten błąd dotyczy tych 3 kodów:
gdy zmienię je na:
wyskakuje mi błąd: Cytat Warning: preg_replace_callback(): Requires argument 2, '\iChat_build_url(array('html' => '\1', 'show' => '\2'))', to be a valid callback in /home/u580717928/public_html/engine/modules/iChat/ajax/add.php on line 238 Gdy usunę te 3 linijki błędy nie wyskakują ale tag do linku [leech*] nie działa i wyświetla jako tekst zamiast odnośnika... Teraz pytanie jak poprawnie zmodyfikować ten kod by działał? Poniżej podam przykład kodu jaki jest stosowany w silniku:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystaj z manuala:
http://php.net/manual/en/function.preg-replace-callback.php Tam w przykładach masz pokazane jak stosować callback. Ogólenie metoda prosta: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 23:09 |