![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Bawię się tym i szczerze to z głupiałem Może mi ktoś powiedzieć co robię źle 1) Utworzyłem bazę danych o nazwie np url a w niej tabele przyjazne_linki kod htaccess: Kod Kod: RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)$ podstrona.php?view=$1 [L,QSA] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)$ index.php?view=$1 [L,QSA] kod łączenia z bazą danych: Kod Kod: <?php $DB_HOST = 'localhost'; $DB_USER = 'xxx'; $DB_PASS = 'xxx'; $DB_NAME = 'xxx'; try{ $db_con = new PDO("mysql:host={$DB_HOST};dbname={$DB_NAME}",$DB_USER,$DB_PASS); $db_con->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION); } catch(PDOException $e){ echo $e->getMessage(); } kod linku w menu: Kod Kod: <a href="<?php echo $row['nazwa_linku']; ?>"><?php echo $row['nazwa'];?></a> kod php: Kod Kod: <?php $rekody_z_bazy_danych = $db_con->prepare('SELECT * FROM przyjazne_linki WHERE nazwa_linku = '.$_GET['view'].';'); $rekody_z_bazy_danych->execute(); if($rekody_z_bazy_danych->rowCount() > 0) { while($row=$rekody_z_bazy_danych->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) { extract($row); ?> <li> <?php echo $row['nazwa'] .' <strong>to id = '.$row['id']. '</strong>';?> </li> <?php } } ?> Efekt: Odwiedź moją stronę Może mi ktoś pomóc ? Mam problem z pobranie zawartości z bazdy danych z danego linku np link: strona-startowa powinno się wyświetlić np nazwa, treść itd. Ten post edytował mzakrzewski 29.12.2016, 15:28:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:46 |