![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Forumowiczów,
Uprzejmie proszę o pomoc jak bezpiecznie wykonać w kilku krokach migracje z php 5.6 do 7 z prestą w tle. Mój system to debian jessie. Z góry dziękuje za wszelką pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Instalujesz php7
Przepinasz serwis na php7 Poprawiasz cala mase bledow w kodzie ktore ci wyskocza ![]() ps: to wszystko rzecz jasna robisz wpierw na serwerze testowym tudziez lokalnie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Instalujesz php7 Przepinasz serwis na php7 Poprawiasz cala mase bledow w kodzie ktore ci wyskocza ![]() ps: to wszystko rzecz jasna robisz wpierw na serwerze testowym tudziez lokalnie. myślałem, że będzie łatwiej ![]() hmm, z tego co rozumiem to instaluje dodatkowo obok wersji 5.6, wersje 7 zapewne musze zweryfikować też jakie mam rozszerzenia php i również je zaisntalować w nowych wersjach (dpkg -l | grep php) następne kroki to jednak zagadka, jak deaktywować (usunąć) starą wersje i aktywować nową? Przepraszam za lamerskie pytania... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie napisałeś nic o systemie, środowisku itp.
nospor napisał Ci abyś nie sprawdzał tego na serwerze( działanie skryptu na PHP7), tylko lokalnie ewentualnie na innej maszynie aby uniknąć niedostępności strony. A co do instalacji PHP7 to może napisz do administracji serwera jeśli nie czujesz się pewnie w temacie, a jeśli chcesz to robić samodzielnie poszukaj na stronach zagranicznych(server upgrade php version), tutoriali jest masa i nie powinieneś mieć z tym problemu. -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Nie napisałeś nic o systemie, środowisku itp. nospor napisał Ci abyś nie sprawdzał tego na serwerze( działanie skryptu na PHP7), tylko lokalnie ewentualnie na innej maszynie aby uniknąć niedostępności strony. A co do instalacji PHP7 to może napisz do administracji serwera jeśli nie czujesz się pewnie w temacie, a jeśli chcesz to robić samodzielnie poszukaj na stronach zagranicznych(server upgrade php version), tutoriali jest masa i nie powinieneś mieć z tym problemu. Środowisko to debian jessie, server vps ssd od ovh, zatem pewnie ze wsparciem nie za ciekawie Tutków masa ale zazwyczaj do wersji 5.6 a nie do 7 i najwięcej to do innych dystrybucji ![]() Jak próbowałem i zaaktualizowałem to potem presta mi się wywala. Gubie się na tym etapie przepięcia i wywalenia 5.6. No nic będę kombinował może gdzies coś doczytam jeszcze. W każdym razie dziękuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Jak próbowałem i zaaktualizowałem to potem presta mi się wywala. Wlacz wyswietlanie wszystkich bledow i poprawiaj pokolei bledy. Jak ktoregos nie bedziesz wiedzial jak to pisz
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:44 |