![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 23.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem że chcę przekształcić switcha z kategoriami na ifa, tak abym mógł dodawac nowe kategorie z poziomu UI, bez grzebania w kodzie.
mam taki kod switcha:
i zrobiłem zamiast tego takiego ifa, ale nie działa:
a cały kod tej funkcji wygląda tak:
Pomoże ktoś, jak zrobić tego ifa, żeby działał. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po co uzywasz sesji skoro twoje if/switche maja tylko zasieg lokalny? Totalnie bez sensu.
Co do problemu to wyswietl sobie co zawiera $_POST i $_SESSION przy pomocy var_dump() i wszystko bedzie jasne ps: przenosze Kolejna sprawa jest duplikacja calej masy kodu w zaleznosci od asc/desc. Kod powtarzasz az trzy razy a rozni sie jedynie asc/desc. Przeciez to mozna wstawic do zapytania jako zmienna i bedzie tylko raz w kodzie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo
Tylko po co to przerabiać? Ten post edytował viking 23.12.2016, 11:33:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 23.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nospor uzywam sesji bo po wybraniu nowej kategorii lub filtrowania strona się odświeża. Viking chcę to zmienić bo nie chcę mieć kategorii zapisanych sztywno w kodzie, tylko żeby były na stronę wczytywane z mysq'l
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
NO dobrze, napisalem ci co zrobic. Zrobiles to?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze z innego forum ktoś polecił mi jeden sposób i staram się go sprzwdzić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wystarczy warunek drugi który podałem. Zmieniasz tylko założenie że brak kategorii szczegółowej oznacza pobranie wszystkich. Później wyciągasz selecta z prepare do osobnej zmiennej i budujesz sobie to zapytanie ifami. Na takiej samej zasadzie też sortowanie.
Ten post edytował viking 23.12.2016, 14:29:43 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem to tak i pojawia się wszystko
ale gdy wybiorę kategorię wszystko, to nic się nie pojawia, a gdy daję filtorwanie od najniższej lub od najwyższej, to też nic się nie pojawia i dopiero po ponownym wybraniu kategorii w której znajdują się wyszukiwane produkty, pojawia się to co chcę. |
|
|
![]()
|
|
Nie "*"
a: null przeciez robisz ISSET a ISSET na tekscie zawsze daje TRUE -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No dobra to ogarnąłem, a co z filtrowaniem ceny ?
|
|
|
![]()
|
|
To nie jest FILTROWANIE a SORTOWANIE.
Pokaz jak wysylasz dane POST -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
<?PHP error_show() ?>
<div class="container"> <div class="collapse navbar-collapse" id="bs-example-navbar-collapse-1"> <form method="post" action=""> <div class="" role="search"> <div class="input-group"> <input type="text" class="form-control" placeholder="Szukaj..." name="search_name"> <div class="input-group-btn"> <button class="btn btn-default btn-v2" type="submit" name="search"><i class="glyphicon glyphicon-search"></i></button> </div> </div> <select class="form-control menus selectpicker" name="filter" onchange="this.form.submit();"> <option name="option">Filtrowanie</option> <option name="option" value="najmniejsza">Od najniższej ceny</option> <option name="option" value="najwieksza">Od najwyższej ceny</option> </select> <select class="form-control menus selectpicker" name="category" onchange="this.form.submit();"> <option name="option">Kategoria</option> <option name="option" value="wszystko">Wszystko</option> <option name="option" value="coins">Coinsy</option> <option name="option" value="testy">Testy</option> </select> </form> </div> </div> </div> <div class="container thumbs"> <?php search_product() ?> </div> <ul class="pagination"> <?PHP search_products_pagination() ?> </ul> |
|
|
![]()
|
|
Wygląda dobrze. Wyświetl sobie co masz w $sort_type przed przekazaniem do zapytania.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Może po prostu warunek nie jest spełniony. Wyświetl sobie http://php.net/manual/pl/class.pdostatemen...ops.querystring podstaw dane i wykonaj bezpośrednio na bazie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niby jaki warunek ma nie być spełniony skoro jeśli nie ma kategorii to poprostu pokazuje wszystko. Więc nie rozumiem co tu ma spełnianie warunku do tego że nic się nie wyświetla
|
|
|
![]()
|
|
WHERE name LIKE :search_name - ten warunek
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale co zmiana sortowania ceny ma do tego bo nie za bardzo rozumiem
|
|
|
![]()
|
|
To jaki jest aktualnie problem?
I pokaz w koncu jak wyglada $_POST po wyslaniiu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany, a kod finalnie wygląda tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:53 |