![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie! Mam kod, który z sukcesem generuje plik CSV - jest zapisywany na serwerze.
Jednak chciałbym aby po wygenerowaniu pliku użytkownik mógł go zapisać u siebie. Dlatego dodałem dalej Lecz dostaję plik z kodem html strony, a nie plik CSV, który zostaje wygenerowany. Ten post edytował Grandalf00 21.12.2016, 10:35:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze niggdzie w tym kodzie nie zwracasz uzytkownikowi tego pliku. Ustawienie naglowkow to tylko i wylacznie ustawienie naglowkow.
Po drugie jak cos zamierzasz slac do uzytkownika to nie mozesz nic slac innego w tym samym czasie, a ty procz pliku (ktorego defacto nie slesz - patrz punkt 1) slesz tez strone html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, czyli wiadomo coś więcej czemu nie działa. Więc jak należy zrobić to poprawnie? W Google wszelkie wątki dotyczące pobierania plików przez użytkowników opisują jedynie właśnie nagłówki.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat dotyczące pobierania plików przez użytkowników opisują jedynie właśnie nagłówki. Nie prawda. Podane tam tez jest jeszcze ze musisz zwrocic zawartosc pliku. No sama w magiczny sposob sie nie zwroci. Tak wiec nie sciemniaj (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma potrzeby ściemniać. Jedna ze stron, na której szukałem informacji: http://forum.pasja-informatyki.pl/17313/ma...obieranie-pliku
Tutaj natomiast na końcu jest 'echo' http://funkcje.net/view/2/8/2230/index.html tylko, że w moim przypadku zawartość pliku dalej jest pomiędzy kodem html. Podpowiesz coś więcej czy tak będziemy sobie pisać? |
|
|
![]()
|
|
Wlasnie, echo, readfile, cokolwiek co zwroci do przegladarki tresc pliku.
Cytat że w moim przypadku zawartość pliku dalej jest pomiędzy kodem html. To czas najwyzszy w koncu zaczac pisac porzadnie. Najpierw logika aplikacji, potem wyswietlanie a nie jeden wielki mix. Wowczas twoje problemy znikna. |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem zmiany, zapisywany plik ma taką zawartość jak potrzeba lecz mam jeszcze jedną sprawę. Nie we wszystkich lokalizacjach można plik zapisać przy pomocy Chrome. Podaje komunikat o niewystarczających uprawnieniach gdy próbuje zapisać plik na pulpicie, podczas gdy firefox, edge i IE zapisują bez problemu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:45 |