![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
przy próbie wywołania startu sesji wyskakuje mi błąd: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at c:\wamp\www\Divi-Deo\index.php:8) in c:\wamp\www\Divi-Deo\dodatkowe\administracyjne.php on line 32 Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:\wamp\www\Divi-Deo\index.php:8) in c:\wamp\www\Divi-Deo\dodatkowe\administracyjne.php on line 32 a linia 32 zawiera:
-------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
było, poszukaj. żadne dane niemogą być wysłane przed sejsją.
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub w pierwszej linni kodu włącz buforowanie wyjścia ...
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() . Ten post edytował sopel 24.01.2005, 10:04:12 -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no faktycznie zachowałem się jak............. sorki.
mam taką prśbę, aby zweryfikować poniższy kod pod kątem poprawności i bezpieczeństwa oraz aktualnych standarów, co możnaby zmienić i co poprawić ![]()
-------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chodzi o optymalizację... Nie ma sensu przepisywać z $_POST do "zwykłych" zmiennych, bo zajmuje to niepotrzebnie pamięć. Możesz odwoływać się bezpośrednio do wartości z $_POST.
Używaj apostrofów (''), jeśli nie musisz cudzysłowów (""): Parser sprawdza wszystko w " " pod kątem zawierania zmiennych, funkcji itd. To, co jest w apostrofach, zostawia tak jak jest. Oczywiście nie są to żadne błędy, super optymalizacja też nie, ale zawsze coś przy dużych skryptach ![]() Ten post edytował czachor 24.01.2005, 11:31:52 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trzymaj sie jednej konwencji. jesli uzywasz $_SESSION to zmienne sesyjne wyrejestrowuj przez unset(). jesli uzywasz session_register to przez session_unregister().
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
a takie pytanko z innej beczki:
zaloguje się i wywołam formularz poprzez
następnie ten formularz odwołuje się do skryptu weryfikującego wprowadzone dane i jęśli jest wszysko w porządku to wyskakuje powiadomienie że wprowadzono dane takie i takie - ale jesli dodam w tym potwierdzeniu aby wypisal nick logujacy czyli userid - to nic nie pokazuje. Nie wiem czym to jest spowodowane, bo przecież tak mnie zweryfikowało i sesja powinna pamietac nick i haslo ! No chyba ze sie myle ![]() -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 18:52 |