![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Przy eksporcie tabeli z poziomu phpMyAdmin otrzymuję dziwnie posortowane wiersze tabeli. Nie udało mi się ustalić zasady, która tym rządzi i nie widzę w opcjach eksportu możliwości sortowania po danej kolumnie. Zależy mi na otrzymaniu w pliku wynikowym posortowania wierszy według kolumny post_id opisującej kolejne numery postów na forum, bo chcę połączyć nowe posty ze starymi z odzyskanej bazy danych. Potrzebuję więc albo poukładanych według post_id wierszy by je skopiować te właściwe, albo wyeksportować z aktualnej tabeli phpbb_posts zakresu wierszy o wartościach post_id od przykładowo 34876 do 45826.
Nie mam dostępu do konsoli, bo to serwer home.pl. Mogę posiłkować się wyłącznie phpMyAdmin. Możecie mi pomóc w rozwiązaniu problemu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyeksportuj sobie wynik zapytania.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomniałem dodać, że nie zajmuję się na co dzień bazami danych i nie znam tajników zapytań stąd moje zapytanie na forum o konkretne zapytanie. Jak wyeksportować zakres wierszy z tabeli do pliku, lub jak wymusić sortowanie po danej kolumnie przy eksporcie do pliku. Resztę sobie zrobię w editplus i załaduję ponownie na serwer. Wiem, że dla Was to jak skinięcie głową a ja zaraz osiwieję
![]() Jest w phpmyadmin tworzenie widoku. Może eksport tego widoku załtwi sprawę ale nie wiem jak zamknąć zakres. SELECT * FROM `phpbb_posts_01` ORDER BY `post_time` DESC Wyświetli mi od końca ale do początku a ja bym chciał do wartości powiedzmy1337105785. Ten post edytował tombog 15.12.2016, 10:05:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:18 |