Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Export zakresu wierszy z tabeli w phpMyAdmin
tombog

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Przy eksporcie tabeli z poziomu phpMyAdmin otrzymuję dziwnie posortowane wiersze tabeli. Nie udało mi się ustalić zasady, która tym rządzi i nie widzę w opcjach eksportu możliwości sortowania po danej kolumnie. Zależy mi na otrzymaniu w pliku wynikowym posortowania wierszy według kolumny post_id opisującej kolejne numery postów na forum, bo chcę połączyć nowe posty ze starymi z odzyskanej bazy danych. Potrzebuję więc albo poukładanych według post_id wierszy by je skopiować te właściwe, albo wyeksportować z aktualnej tabeli phpbb_posts zakresu wierszy o wartościach post_id od przykładowo 34876 do 45826.
Nie mam dostępu do konsoli, bo to serwer home.pl. Mogę posiłkować się wyłącznie phpMyAdmin.
Możecie mi pomóc w rozwiązaniu problemu?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
trueblue

-----

Wyeksportuj sobie wynik zapytania.

--------------------
+Quote Post
tombog

-----

Zapomniałem dodać, że nie zajmuję się na co dzień bazami danych i nie znam tajników zapytań stąd moje zapytanie na forum o konkretne zapytanie. Jak wyeksportować zakres wierszy z tabeli do pliku, lub jak wymusić sortowanie po danej kolumnie przy eksporcie do pliku. Resztę sobie zrobię w editplus i załaduję ponownie na serwer. Wiem, że dla Was to jak skinięcie głową a ja zaraz osiwieję wink.gif
Jest w phpmyadmin tworzenie widoku. Może eksport tego widoku załtwi sprawę ale nie wiem jak zamknąć zakres.

SELECT * FROM `phpbb_posts_01` ORDER BY `post_time` DESC Wyświetli mi od końca ale do początku a ja bym chciał do wartości powiedzmy1337105785.

Ten post edytował tombog 15.12.2016, 10:05:45
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:18