![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czołem. Od kilku lat prawie nie robię w technologiach frontendowych, więc jestem nieco zacofany w tym temacie . Trochę się pozmieniało we frontendzie, np. sporo zamieszania zrobił Agular.
Mam pytanie. Chciałbym zrobić na stronie animację, ale ona ma być "inteligentna". Nie ma to być gif, który odtwarza się tak jak chce. Chciałbym mieć gifa i nim sterować. Np. chcę móc zatrzymać, wznowić animację, rozpocząć animację od jakiejś konkrentnej klatki. Jak uzyskać taki efekt, bez użycia flasha, w miarę optymalnie ? Najlepiej samym javascriptem (Angularem2) i jakimiś cssami. Jedyny sposób jaki mi przychodzi do głowy, to animacja w postaci sprite: ![]() I animowanie tego, ustawiając odpowiednio css. Czy to jest dobry sposób, czy może są teraz lepsze sposoby, by takie coś osiągnąć ? Ten post edytował peter13135 11.12.2016, 15:58:09 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podbijam pytanie, może ktoś odpowie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2012 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tym się pobaw, bardzo wygodna biblioteka do animowania.
https://greensock.com/jump-start-js#stagger |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:00 |