![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
laravel 5.2 posiada możliwość szybkiego tworzenia całego systemu autoryzacji użytkowników z szablonami logowania, rejestracji i przypomnienia hasła opartymi na bootstrap itp. Pytanie moje, gdzie edytować komunikaty które zwraca system ( np. przy przypomnieniu hasła otrzymuję komunikat passwords.sent a chciałbym dostać się i edytować te rekordy. W których plikach szukać? Proszę o pomoc. -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku resources/lang/en/passwords.php znajdują się wykorzystywane komunikaty, przeczytaj rozdział o lokalizacji.
---edit--- ew. może Ci chodzić o zmianę passwords.sent na coś innego, w takim przypadku musisz nadpisać odpowiednią metodę w już dostarczonym kontrolerze. Ten post edytował r4xz 11.12.2016, 11:40:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dziękuję za pomoc i podpowiedź.
Jeszcze jedna kwestia. Przy rejestracji chciałbym wysłać do użytkownika email aby miał swoje dane do logowania na emailu. Który kontroler odpowiada za rejestrację? Ten post edytował miccom 11.12.2016, 12:58:13 -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
app/Http/Controllers/Auth/AuthController.php w którym wykorzystujesz trait AuthenticatesAndRegistersUsers. Nie trzeba daleko szukać aby zauważyć, że do utworzenia użytkownika wykorzystywana jest metoda create (co również napisane jest w komentarzu metody create).
PS Nie polecam wysyłać hasła w tym mailu ![]() Ten post edytował r4xz 11.12.2016, 17:56:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ech, napisałem swoje ścieżki do rejestracji itp
![]() Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Michał Marcak -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:52 |