![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
potrzebuję rady, otóż na jednej stronie mam taki kod i chciałbym pobrać z tego inputa tekst który ktoś wpisze i po naciśnięciu przycisku gdy już przekieruje na kolejna stronę wyświetlił się ten tekst np w texftildie.
próbowałem coś takiego ale nic się nie wyświetla
Ma ktoś może jakieś pomysł. Z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodajankietewyglad.php :
<?php if(isset($_POST['kontynuuj']) && isset($_POST['tytulAnkiety'])) { $text = $_POST['tytulAnkiety']; echo $text ; } ?> <script> global $text; var text = "<?php echo $text ?>" alert(text); </script> Ten post edytował Niree 10.12.2016, 22:45:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@Niree dodanie Ifa nie sprawi, ze kod nagle zacznie dzialac
@sebastianus <script> global $text; Kod php nie dziala w js ten global $text; Jest totalnie zbedny -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to fakt ta pętla nie działa, a co do tej globalnej to tylko wrzuciłem jak próbowałem różnych metod no ale nie udało się ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prościej byłoby ajaxem wysłać ten tekst zaraz po wpisaniu np do jakiegoś pliku i z niego wczytywać do tej stronki ?
Nie wiem co robi twój 'dodajankietewyglad.php' ale ja zrobiłbym to tak:
czyli na klik w "kontynuuj" jquery pobiera zawartość inputa i wysyła do wskazanego pliku. w nim robisz sobie np zrzut do pliku a potem go odczytujesz albo jak wcześniej pisałem zapisujesz do bazy skąd potem możesz sobie wyciągnąc go na strone. Nie wiem co powiedzą fachowcy, ja jestem amatorem ![]() Ten post edytował PHPRexio 11.12.2016, 00:28:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:28 |