![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 2 Dołączył: 18.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki adres: www.site.com/katalog/ (w folderze /katalog jest plik index.php) Chcę zrobić witrynę wielojęzyczną. Treść na stronie generuje się w języku wg parametru "lang" np. ?lang=en zrobiłem taką regułę przepisania w mod_rewrite: RewriteRule ^(pl|en)/(.*)$ $2?lang=$1 jeżeli wpiszę adres: www.site.com/en/katalog/ - tu wszystko jest ok natomiast taki adres: www.site.com/en/katalog - przepisuje się na www.site.com/katalog/?lang=en możecie podpowiedzieć jak sobie z tym poradzić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 2 Dołączył: 18.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety dalej zachowuje się tak samo. Zauważyłem kolejną rzecz. Nieważne czy wpiszę: www.site.com/katalog/ czy www.site.com/katalog to i tak zawsze ukośnik sam się dopisuje na końcu. Próbowałem różnymi regułami usunąć ostatni ukośnik, ale on uparcie się dopisuje. Ten post edytował MadManix 7.12.2016, 00:08:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 03:47 |