![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Na wstępie: jestem bardzo początujący w programowaniu:) Mój problem polega na tym: potrzebują stworzyć pogram który generuje test z podanych wcześniej pytań, oraz zapisuje wyniki z rozwiązań testu do oddzielnego pliku. Część pierwsza, mimo braku widowiskowości mi działa, natomiast problem pojawia się w części drugiej. Plik z gotowym testem wyświetla gotowe pytania, wszystko ładnie pięknie, tylko nie zapisuje danych z formularza do wspomnianego zewnętrznego pliku. Oto kod tego "wygenerowanego" testu: CODE $fh = fopen("$nazwa.php", "w") or die("Niepowodzenie"); if(isset($_POST['G1'])) $G1 = $_POST['G1']; else $G1 = 0; if(isset($_POST['G2'])) $G2 = $_POST['G2']; else $G2 = 0; if(isset($_POST['G3'])) $G3 = $_POST['G3']; else $G3 = 0; if(isset($_POST['A1'])) $A1 = $_POST['A1']; else $A1 = 0; if(isset($_POST['G2'])) $A2 = $_POST['G2']; else $A2 = 0; if(isset($_POST['A3'])) $A3 = $_POST['A3']; else $A3 = 0; if(isset($_POST['student'])) $student = $_POST['student']; else $student = "NN"; if(isset($_POST['$klasa'])) $klasa = $_POST['$klasa']; else $klasa = 'NK'; if(isset($_POST['$wyniki'])) $wyniki = $_POST['$wyniki']; else $wyniki = '$wyniki'; $tekst = <<<_END <br> <head> <meta charset="utf-8"> <title>Test $nazwa</title> </head> <body> <b>Test: $nazwa</b> <br> <form method="post" action="$nazwa.php"> Podaj swoje imię i nazwisko: <input type="text" name="student"> Klasa: <input type="text" name="klasa"><br> <br></form> Pytanie pierwsze: $que1<br> <input type="radio" name = "G1" value = "0"> Odpowiedz A: $AaQ1 <br> <input type="radio" name = "G1" value = "1"> Odpowiedz B: $AbQ1 <br> <input type="radio" name = "G1" value = "2"> Odpowiedz C: $AcQ1 <br> <input type="radio" name = "G1" value = "3"> Odpowiedz D: $AdQ1 <br> <br><br> Pytanie drugie: $que2<br> <input type="radio" name = "G2" value = "0"> Odpowiedz A: $AaQ2 <br> <input type="radio" name = "G2" value = "1"> Odpowiedz B: $AbQ2 <br> <input type="radio" name = "G2" value = "2"> Odpowiedz C: $AcQ2 <br> <input type="radio" name = "G2" value = "3"> Odpowiedz D: $AdQ2 <br> <br><br> Pytanie pierwsze: $que3<br> <input type="radio" name = "G3" value = "0"> Odpowiedz A: $AaQ3 <br> <input type="radio" name = "G3" value = "1"> Odpowiedz B: $AbQ3 <br> <input type="radio" name = "G3" value = "2"> Odpowiedz C: $AcQ3 <br> <input type="radio" name = "G3" value = "3"> Odpowiedz D: $AdQ3 <br> <br> <input type="submit" value="Wyślij test"> </body><?php _END; $tekst.='$fg = fopen("$nazwa wyniki.txt", "a") or die("Niepowodzenie"); $score=$student; fwrite($fg, $score) or die("Nie udało się zapisać testu"); fclose($fg);?></form>'; $fg = fopen("UTK wyniki.txt", "a") or die("Niepowodzenie"); $score=$student; fwrite($fg, $score) or die("Nie udało się zapisać testu"); fclose($fg); fwrite($fh, $tekst) or die("Nie udało się zapisać testu"); fclose($fh); Jak wspominałem wcześniej jestem bardzo początkujący:) szukałem pomocy w googlach i książkach, i a albo nie potrafię znaleźć albo nie ma:) Bardzo liczę na pomoc. Pozdrawiam serdecznie:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Post do usunięcia, program napisany od nowa, problemy zniknęły:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:24 |