![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy mógłby mi ktoś napisać jak stworzyć skrypt który będzie mi pobierał wygląd strony i będzie tworzył z tego podstrony w folderze /projekty podmieniając tylko dane na takie które zostały podane przez użytkownika w formularzu ? formularz mam gotowy wraz z dodawaniem tych danych do bazy mysql. Oraz chciałbym żeby nazwa tej stworzonej podstrony zapisywała się w bazie żebym mógł potem ją przypisać do danego użytkownika. Byłbym wdzięczny za pomoc
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 13 Dołączył: 20.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o .htaccess - jeśli dobrze zrozumiałem, to chodzi ci o coś w stylu /projekty/aaa, co w .htaccess możesz przekierować na /projekty/index.php?page=aaa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o .htaccess - jeśli dobrze zrozumiałem, to chodzi ci o coś w stylu /projekty/aaa, co w .htaccess możesz przekierować na /projekty/index.php?page=aaa Rozwiązałem problem , lecz mam teraz inny, pobrałem przez formularz dane od użytkownika do bazy, stworzyłem plik.php z nazwą jego nicku wraz z zawartością swojego szablonu, ale chciałbym teraz żeby dane w tym nowo stworzonym pliku się zmieniły na te z bazy, ale nie bardzo wiem jak przypisać ten plik do tych wartości z bazy, jedynie na myśl przychodzi mi porównanie autora z bazy z nazwą pliku bez rozszerzenia, ale nie bardzo wiem jak odczytać nazwę pliku w którym ma się wykonać skrypt bez rozszerzenia |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Totalnie zle sie zabrales do tego.
Masz miec tylko jeden plik php, ktory do bedzie wyswietlal twoj layout or dodatkowo bedzie pobieral dane z bazy dla danego uzytkownika i je tez wyswietlal. Tworzenie oddzielnego pliku php dla kazdego usera to jedno wielkie nieporozumienie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 11 Dołączył: 8.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie tak jak nospor napisal - niewarto sie w cos takiego bawic. Pomysl sobie, ze masz jakims cudem 1 milion uzytkownikow i jedna strona wazy 4 kB. 4 kB * 106... Czyli ~4 GB. 4 GB zamiast moze dajmy na to 10 kB w jednym pliku. Troche roznicy jest.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@IAmBoskiM tu juz nie chodzi nawet o rozmiar sumy plikow ale o zwykla wygode i zdrowy rozsadek. To co chce zrobic autor jest niewygodne i dalekie od zdrowego rozsadku
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:32 |