![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Napisałem aplikację w laravel 5.3 iprzyszedł czas aby wrzucić ją w świat. Mam testowy hosting w https://www.mydevil.net/. Mój problem polega na tym, że nie potrafię poradzić sobie z osadzeniem frameworka na serwerze. Jak wiadomo laravel posiada swój katalog publiczny 'public', który odpala całą aplikację. Na serwerze natomiast mam katalog public_html. Próbowałem ten sposób KLIK, lecz to nie działa. Może ktoś z was wrzucał online jakiś projekt w laraverze i napotkał się na taką sytuację. Tutaj sypie mi błędami: kamilgluchowski Pozdrawiam, Kamil |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień sobie nazwę swojego 'public' na public_html, wrzuć projekt na serwer (tak aby public_html nadpisał się tym co masz w projekcie).
Nast. dodaj do index.php pod $app = ... Kod // set the public path to this directory
$app->bind('path.public', function() { return __DIR__; }); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nie dało.
Struktura tak ma wyglądać? ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zmienić open_basedir dla php
http://stackoverflow.com/questions/1846882...e-allowed-paths |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jest jedna alternatywa, czasem hosting oferuje coś takiego czasem nie.
Zmień domain_folder z public_html/ na public_html/public/ |
|
|
![]()
|
|
W ustawieniach mam możliwość zmiany 'Katalogi Open Basedir' i zamieniłem to:
Kod /usr/home/kamilgluchowski/domains/kamilgluchowski.usermd.net/public_html:/tmp:/usr/local/share/pear:/dev na to: Kod /usr/home/kamilgluchowski/domains/kamilgluchowski.usermd.net/tmp:/usr/local/share/pear:/dev Niby teraz działa, ale pytanie do Ciebie Pyton_000 czy dobrze to zrobiłem. ![]() Ten post edytował kamil_lk 4.12.2016, 23:08:09 |
|
|
![]()
|
|
Pomieszałeś trochę
![]() Powinno być raczej: Kod /usr/home/kamilgluchowski/domains/kamilgluchowski.usermd.net:/tmp:/usr/local/share/pear:/dev
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie to trochę śmietnik sobie zrobiłeś na ftp, polecam zawartość pliku public wrzucić do public_html (lub public_html/nazwa_subdomeny), a wszystkie pozostałe pliki laravela do jakiegoś innego folderu obok public_html:
Kod - laravel_apps - my_first_app - app - bootstrap - config - ... - public_html - index.php - ... jedyne co teraz musisz zmienić to w pliku index.php w katalogu public_html zmienić ścieżki tak, aby wskazywały na odpowiednie pliki, chodzi mi o te 2 linijki:
w Twoim przypadku będzie to teraz:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:39 |