![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Utworzyłem stronkę na podtawie html i arkusza stylów css dołączonego w osobnym pliku. Ale pewnego dnia stwierdziłem ze warto używać i ulepszyć stronkę za pomocą bootstrap. Ściągnąłem umorzeniem pliki w folderze i dołączyłem do strony arkusz css Bootstrap. Co sie okazało stronka uległa zmianie elementy se poprzesuwaly i wyglada to nieciekawie. A dołączyłem tylko zawierany plik Bootstrap css. W czy może byc problem i jak ten problem uniknąć. Kolejność dołączenia najpierw Bootstrap.css a pozniej moje style.css
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w nadpisywaniu stylów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś mi to objaśnia troszkę więcej. Byłbym wdzięczny ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro masz swoje style i nagle dołączasz cały plik bootstrapa, który dość dość intensywnie styluje co się tylko da (plus normalize.css) to dlaczego się dziwisz że się rozjechało? Uruchom konsolę i zobacz jakie style uzyskują poszczególne elementy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak zgadzam sie masz racje
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejność dołączania plików może ale wcale nie musi mieć znaczenie (zwłaszcza przy wolniejszym łączu). Ważniejsza jest np dokładność wskazywania elementów. .klasa będzie miało mniejszą siłę niż #id .klasa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie czy twoje style stylują wszystko? Czy tylko fragmenty kodu HTML?
|
|
|
![]()
|
|
Problem w tym ze właśnie większość od list OL i elementów LI to nawet inputow ich szerokość nawet. I tu chyba jest problem...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:19 |