![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, odswiezam skrypt pod zaaktualizowana wersje aplikacji facebooka, aktualnie v2.8, nie ma zbytnio istotnych zmian miedzy v2.3, na ktorym skrypt latal, zauwazylem, ze na 100% mam polaczenie z baza danych i aktualizacja danych w nim dziala. Problemem jest to, ze podczas dawania zezwolenia na korzystanie aplikacji z danych skrypt nie pobiera lub nie wprowadza danych do bazy danych.
Z tego pliku zauwazylem, ze przerywajac przeniesienie na prawidlowa strone po zatwierdzeniu mozliwosci poboru danych uzytkownika facebook'a wyswietla mi sie blad: "You may be a victim of CSRF", blad ten jest zapisany w powyzszym pliku w adnotacji iz jest to drugi krok potwierdzania danych:
Hosting na ktorym stoi skrypt ma zainstalowane php 5.5, panel ktory wyswietla dane uzytkownika, ktory dal dostep zaktualizowane przez baze danych manualnie wyswietlaja sie bezblednie, wszystkie opcje dotyczace tego wpisu w baze danych da sie z postaci strony edytowac.
Powyzej sa ustawienia pliku, czyli dane gdzie ma przenosic i jakie dane zbierac od uzytkownika, ktore zapisane sa w pliku konfiguracyjnym Ponizej plik odpowiedzialny za wybor i wprowadzanie tych informacji do bazy danych
Wydaje mi sie, ze wszystko jest ok, ale mimo kilku prob dalej uzytkownik, ktory da zezwolenie na pobor danych z jego profilu nie jest zapisywany w bazie danych. Ciezko by bylo pisac podobny skrypt od nowa, dlatego tez prosze o interwencje i pomoc jakichs bardziej doswiadczonych uzytkownikow, chetnie dostarcze wszelkie inne w razie czego informacje lub pliki. Dziekuje i pozdrawiam oraz prosze o wyrozumialosc, gdyz jest to moj pierwszy post na tym forum i mam nadzieje, ze nie ostatni ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aktualnie v2.8, nie ma zbytnio istotnych zmian miedzy v2.3 To niestety nie jest prawda. Facebook wprowadza sporo zmian co wersję, a Twój skrypt przeskoczył aż o pięć wersji! Pogooglaj sobie o tym błędzie, bo jest mnóstwo odpowiedzi w sieci. Nie ma tu co pomagać na szybko, po prostu śledź błędy i je naprawiaj. Przypuszczam, że to nie jedyna rzecz, którą będziesz musiał odświeżyć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem bardziej chodzilo mi o dzialanie skryptu, gdyz funkcje ktore ma dzialaja w 95% a te 5% to akurat wlasnie te pobieranie danych lub wstawianie ich do bazy danych. A i uwierz mi nie napisalbym wogole gdyz szkoda mi ludzkiego czasu skoro moge zrobic to sam powiedzmy 2x dluzej. Szukalem ale nie znalazlem odpowiedzi porownujac adres, ktory wywoluje skrypt w celu zdobycia dostepow jest taki sam jaki udostepnia facebook dla aplikacji v2.8, baza danych ma polaczenie i wspolpracuje, no nie wiem w jakiej konkretniej frazie szukac zeby cokolwiek dalo mi wskazowke.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygooglaj swój błąd, czyli You may be a victim of CSRF.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:56 |