![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem, probuje zrobic upload plikow, który bedzie na "upload_files.php?screen=upload". Mam taki kod:
Kod na upload z w3school.com. I formularz w HTML: Bez instrukcji switcha działa bezproblemowo, czyli dochodze do wniosku, ze cos koliduje miedzy $_GET a $_POST. Jest moze jakas alternatywa do tego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czym się objawia "niedziałanie"? Co do alternatyw do $_GET to jest i nazywa się "routing".
btw. po co pusty default? Ten post edytował lukaskolista 24.11.2016, 21:30:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Default ma swój kod, zupełnie nieingerujący w upload.
Co nie działa? Nie wgrywa plików w podaną ścieżkę (W ogole brak komunikatow po uploadzie, a po wejsciu na localhost/upload_files.php?screen=upload sa komunikaty z echo false "Sorry, file already exists.Sorry, only JPG, JPEG, PNG & GIF files are allowed.Sorry, your file was not uploaded. " |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I sądzisz, że to wina switch z $_GET? - 100% nie.
Wklej kod przed zmianami, który działa to Ci powiem, co robisz nie tak. |
|
|
![]()
|
|
Bez switcha działa:
|
|
|
![]()
|
|
Ciekawe, bo ja dostaję błędy:
Notice: Undefined index: fileToUpload in C:\xampp\htdocs\index.php on line 4 Notice: Undefined index: fileToUpload in C:\xampp\htdocs\index.php on line 24 Sorry, only JPG, JPEG, PNG & GIF files are allowed.Sorry, your file was not uploaded. |
|
|
![]()
|
|
Wczesniej dzialalo, teraz nie, a bledu nie moge sie dopatrzec...
COs tu jest nie taak? |
|
|
![]()
|
|
Odwołujesz się do nieistniejących kluczy $_FILES oraz sprawdzasz, czy plik istnieje nawet wtedy, gdy formularz nie zostanie wysłany.
Cytat Wczesniej dzialalo, teraz nie, a bledu nie moge sie dopatrzec... COs tu jest nie taak? Zdecydowanie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przed switch daj;
echo "<pre>"; print_r($_GET); print_r($_POST); print_r($_FILES); exit; -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:52 |