![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
mam dziwny problem, w Google za bardzo nie znalazłem odpowiedzi. Od dzisiaj zauważyłem, że MySQL Workbench nie pokazuje mi wszystkich tabel w bazie. Okazało się jednak, że to samo SHOW TABLES pokazuje tylko ich część (polecenie odpalone z konsoli). Na produkcji mamy ponad 500 tabel i widoków, lokalnie dziś pokazuje mi ich tylko 136 (wczoraj były wszystkie). Tabele, których nie widać, fizycznie w bazie istnieją i można z nich normalnie korzystać. Do lokalnego połączenia używam konta roota, a poza tym nic od wczoraj nie było zmieniane. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? phpion PS: Dodam jeszcze, że zrzut bazy (mysqldump) oraz jej przywrócenie wciąż tworzy tylko te 136 tabel... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli mysqldump pobiera tylko te 136 tabel?
Obstawiam że baza się wysypała. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Tak, zrzut zawiera tylko te 136 tabel. Czy baza się wysypała? Raczej nie bo tabele, których nie widać działają
![]() // Edit: Magii ciąg dalszy. Dzisiaj wszystko wróciło do normy. Tak - wczoraj komputer również restartowałem. Co się stało? Dlaczego się naprawiło? Magia... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zerknij raczej do mysql.log tam powinna być odpowiedź na Twoje pytanie. Ja dalej obstawiam wysypanie się tabeli information_schema (czy jakoś tak)
|
|
|
![]()
|
|
O ile nie zapomnę to w poniedziałek spojrzę. Jeśli coś znajdę to zostawię dla potomnych
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 16:25 |