![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, mam taki problem, jestem na etapie projektowania systemu CMS, aby nauczyć się dobrze Symfony.
Chcę umieścić takie moduły: System artukułów - ArticleBundle System obsługi użytkowników - UserBundle System testów(pytania zamknięte) - QuestionnaireBundle Ogólnie taki podział nie jest dla mnie problem. Ale chciałbym dodać do tego moduł kategorii. Kategorie będą normalnym drzewkiem. Chciałbym mieć podobne ale NIE TAKIE SAME kategorie w artykułach i w testach. Jakbyście zrobili taki podział? 1) Czy lepiej jest zrobić osobny lib do kategorii i używać go czy może też jako Bundle? Dodam też, że chciałbym zrobić taki system w którym mogę odłączać poszczególne Bundle. Chciałem zrobić tak, że każdy Bundle jest rozszeżeniem- wtyczką. 2) Czy lepiej mieć dwie tabelki z kategoriami czy jakąś flagę (np: module TINYINT(3)) która określa która kategoria jest do którego modułu? Palnuję zrobić tabelki wiążące dla każdego bundle, bo i artykuły i testy będą mogły należeć do kilku kategorii. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:52 |