![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie i Panie, znowu mam pytanie, znowu kombinuję ... kolejne zadanie,
dziś w mojej tablicy zagościło sobie znaków cudzysłowu ... niezliczone mrowie. Siedzę więc i myślę czy wezwać killera, bo od tych "dwóch kresek" bierze mnie cholera! A tak już zupełnie poważnie: aby mój skrypt zechciał poprawnie obsłużyć dane, musi wyglądać mniej więcej takl:
moja tablica którą wygenerowałem owszem wygląda bardzo podobnie ale ponieważ to tablica, znajdują się w niej różniste znaczki, niekoniecznie potrzebne aby mój skrypt chciał działać. Jak przekonwertować tablicę do stringu żeby w ostatecznej formie wyglądał string wynikowy jak w podanym przykładzie ? Taki zwraca mi skrypt spowrotem do ajaxa: ["{label:Linux x86_64","y:1591}","{label:iPhone","y:829}","{label:Win32","y:683}","{label:iPad","y:562}","{label:Linux armv7l","y:306}","{label:Linux armv8l","y:295}","{label:MacIntel","y:200}","{label:ARM","y:38}","{label:Linux i686","y:8}","{label:Linux aarch64","y:7}","{label:BlackBerry","y:4}","{label:Pike v7.8 release 517","y:1}"] gdybym mógł np str_replace'm wywalić owe " byłoby z głowy ale się nie da ot tak, jak więc się zabrać do oczyszczenia ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A moze bys pokazal jak wyglada kod ktorym generujesz te zla tablice?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie wpadłem na pomysł jak zmienić format:
oto wynik ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast tak kombinować, zapoznaj się z formatem JSON. Wygląda podobnie do tego Twojego, ale jest standardem, nie ma problemu z obsługą żadnych znaków i są gotowe funkcje do jego obsługi.
Ten post edytował SmokAnalog 19.11.2016, 01:34:07 |
|
|
![]()
|
|
Wszystko pięknie ale i tak coś skopałem bo mi skrypt nie chce ładować, jak wkleję jest ok ale jak ładuję "onload" ... mam kurcze pustostan ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:09 |